En tur till paradiset – kanjonering ovanför Kawasan Falls.

Kawasan Falls ligger på den västra sidan av ön Cebu i Filippinerna.


Den 13 juli 2018 åkte jag och tre filippinska killar bosatta i Dipolog City på ön Mindanao till kommunen Badian på sydvästra delen av ön Cebu. Det blev en hel dagstur tur och retur från staden Cebu City som vi hade som bas under några trevliga julidagar tillsammans i Filippinerna.

 

Väl framme i kustsamhället Badian, fick vi tillgång till skyddsutrustning och vår kanjoneringsguide, som med motorcyklar tog oss upp till bergen, där vi vandrade till den trånga kanjonen, som låg långt nedanför bergen.


Denna fredag hyrde vi en taxi för en heldag och åkte tidigt på morgonen för att undkomma den värsta trafikstockningen i Cebu Citys närområde, väl på andra sidan ön var trafiken mycket lugnare. Vårt mål var att uppleva en fem kilometer lång kanjonering från Barangay Sulsogan till Kawasan Falls, den tog flera timmar att genomföra och jag var nog den äldste av alla som vandrade, hoppade, simmade och klättrade denna dag genom ett 50-tal mindre och större vattenfall i kanjonen.

 

Kanjonen med sina 50-tal vattenfall gav paradisiskt intryck och det svala vattnet kändes uppfriskande i värmen på ön Cebu. Halvvägs ned till havet fanns enklare matstånd, som mättade våra hungriga magar bra och gav oss återvunnen energi.
 

Vi hyrde en certifierad lokalguide från MCDC Travel and Tours i Badian som tog oss genom det fantastiska landskapet, mycket vackrare än så här blir det inte förrän vi når paradiset. Utan honom hade vi aldrig klarat oss helskinnade genom forsarna som följer floden Matutinao river genom kanjonen som avslutades nere vid kusten, där ett trefaldigt vattenfall, Kawasan Falls, med turkosblå vatten är ett av de populära turistmålen i provinsen, med restauranger och boende för besökarna. Vi firade vår bedrift med att dricka lokalöl vid en restaurang intill det största och mest kända vattenfallet nedströms kanjonen. Halvvägs i kanjonen kunde man köpa varm mat av bybor som hade klättrat ned i ravinen och hade enklare matstånd, så gott efter allt klättrande, hoppande och simmande. Därefter orkade man även de sista kilometrarna i ravinen, ned till havet.

 

Det var som en stor vattenlekpark, fast på riktigt. Jag blev imponerad över mig själv att jag klarade att ta igenom kanjonen, de flesta som samma dag genomlevde samma äventyr var betydligt yngre än jag.
 

Kanjoneringen blev ett roligt och minnesvärt äventyr för alla oss fyra, samtidigt vår form av turism skapar mycket jobb för lokalbefolkningen. Taxichauffören väntade på oss i Badian nedanför vattenfallen och tog oss hem, efter ett stopp på en vägkrog där vi åt oss mätta och sov gott tillbaka till Cebu City, som vi anlände långt efter att det hade blivit mörkt.

 

Vi var alla fyra mycket nöjda över vår dag vid vattenfallen i Kawasan Falls på ön Cebu i Filippinerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0