Jag har hört om en stad – Vigan.

Vigan lockar turister från hela världen.

 

Under min första resa till Filippinerna i julas fick jag höras om en stad, inte ovan molnen, inte ovan jordiska dimhöljda länder.

 

Vigan är en småskalig stad i Filippinerna.

 

Däremot om en flod som leder till solljusa stränder, om en stad med fina kullerstensgator och sin berömda spanska arkitektur.

 

Floden Mestizo River rinner igenom staden Vigan på väg ut till havet.

 

Under min andra resa till Filippinerna i somras fick jag äntligen komma till Vigan (officiellt City of Vigan), som är en av de äldsta städerna på Filippinerna och är administrativ huvudort för provinsen Södra Ilocos, Ilocosregionen.

 

Vigans gator är välbesökta även kvällstid.

 

Staden med drygt 50 000 invånare ligger på huvudön Luzons västkust.

 

Utsmyckning i Vigan.

 

Den har placerats på UNESCO: s världsarvslista och Calle Crisologo, belägen i stadens historiska centrum, är stängd för fordonstrafik.

 

Gatan Calle Crisologo i Vigan.

 

Denna vackert bevarade kullerstensgata är kantad av koloniala tiders handelshus och barockkyrkor. Hästdragen vagnar, som kallas kalesa, är med och skapar den härliga atmosfären.

 

Vigan är en stad som får en att göra glädjeskutt.

 

De flesta av stadens eleganta byggnader är privata hem, men några har omvandlats till hotell, Bed & Breakfast (rum och frukost) och museer, vilket gör det möjligt för besökare att se dess fantastiska interiörer.

 

Museet Padre Burgos House i Vigan.
 
Museet Crisologo Museum i Vigan.

 

Dagens stad grundades under den spanska eran, men var en handelspunkt långt före dess, och härur har stadens unika arkitektur skapats med delar av lokal, kinesisk och europeisk arkitektur.

 

Baluarte i Vigan.

 

Bergstoppar syns i horisonten, bortom hustaken i Vigan.
 

Vigan anses vara Asiens bästa exempel på en planerad spansk kolonialstad, efter att de övriga städerna i Filippinerna skadades svårt och raserades till stora delar under krigsåren på 1940-talet, då Japan ockuperade öarna.

 

Staden Vigan undvek till större delen att förstöras under Andra världskriget.
 

 

Vigan är en fotovänlig stad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0