Från 12 till 13 maj 2013.

 
I söndags valde jag att åka till Skara, såsom mången förr alltsedan medeltiden. Via Gamlestadens station åkte jag upp längs älven och därifrån in mot land och Skara. Lämpligt nog bytte jag från tåg till expressbuss 1 i Tingvalla.

 

 

Mina tvenne dagar innebar fejning och målning på torpet Stora Vadet, köpte vid sidan av färg med tillbehör, även en cykel. Vi kommer behöva ha några stycken på torpet Viljet, för exkursioner i landskapet. Cykelvägen från Götala till exempelvis Brunsbo storäng, Skara, Axvall, Stenum eller Varnhem är god.

 

 

Till Viljet hade jag med mig lite köksutrustning, men även en fin trälåda med ett inbränt vikingaskepp åt Nermantändstickorna.

 

 

Jag målade baksidan av torrdasset, samt tog över där Kenneth slutade senast med målandet av garaget. Det gick undan, så garagedörrarna är målade i blått och ytterväggar i röd slamfärg, med förlängningsskaft nådde jag ytterligare 1,5 meter och behövde därför ingen stege.

 

 

I hagen söderom torpet Viljet, hade de släppt ungdjur, åtminstone hade jag sällskap av en under söndagskvällen, fler fanns längre bort i hagen. Kreatur är fenomenala kulturmarksarbetare, tacksamt ser jag dem sköta gravhögarna på Stora Vadet, dessutom håller vi varandra sällskap. Ett givande och tagande.

 

 

Blommorna, rabarberna… allt växer så det knakar. Vitsipporna brer ut sig på Stora Vadet, men även på andra ställen i Götala, såsom på ekbackarna.

 

 

Det blev två rofyllda arbetsdagar i Skara, kontemplation.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0