Valborg 2013.

 
Tre nätter eller fyra dagar kom jag att bebo torpet Viljet i Götala under Valborg, blev dagar med mycket målande och trädgårdsarbete på torpet Stora Vadet, antikvarisk inspektion av Götala hage, uppleva kosläpp, samtal med grannar och min sambos första besök på Viljet.
 
 
 
Inledningsvis fick jag leta fram tvenne innerdörrar på vindsvåningen på Viljet, så jag kunde värma upp rummen. Brygghuset på Stora Vadet fick sina två sista innerväggar bemålade, därefter reparerade jag tegeltak och målade torvboden utvändigt. Den ska användas som vedbod.
 
 
Att bo sammanhängande på landet innebär att man kommer djurlivet nära, bland annat fåglar, rådjur och harar.
 
 
Kosläppen förgyller livet på torpen, miljön i Götala blir så lantlig som mången stadsbo drömmer om.
 
 
Vårbruket har kommit igång ordentligt i Götala.
 
 
Livet på de två torpen blir mycket mer givande när man är två människor, att dela vardagens bestyr och glädjeämnen.
 
 
Visst är mina händer flitiga, men så också min sambos. Vi har börjat se över den stora ekonomibyggnaden Stora Vadet. En del färg hade blivit över vid bemålandet av torvboden, så vi tömde den röda slamfärgen på utedasset och en blå färg till dess dörr, då garagedörrarna också kommer få samma färg. Vars ena dörr även reparerades.
 
 
Livet har återkommit till de tvenne torpen, lamporna lyser åter från fönstren nattetid.
 

Kommentarer
Postat av: Catarina från Kilen

Grattis Harri! Blev glad då jag äntligen hittade din blogg!Lycka till med det intressanta du håller på med! Fantastisk natur! Känner nästan fågelkvittret och blomdofterna.

Svar: Hej älskade Catarina! Tack för fina ord, visst är det vackert i Götala! :-) Jag tror på vanliga brev, så ska inom kort författa ett sådant åt dig. Tills dess, ha en fortsatt fin vår och hälsa min fädernestad!
Harri Blomberg

2013-05-09 @ 16:24:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0