Ett TV-inslag från SLU Götala 2019.

SLU-forskaren Anna Hessle berättar i Götala om att välja svensk mat, gör man en god miljöinsats.
 
I gårdagens Västnytt fick vi möta SLU-forskaren Anna Hessle bland stutar på SLU:s försöksgård Götala utanför Skara, i anledning av hur SLU Holding i en aktuell undersökning har studerat hur 400 svenskar verkligen väljer i matbutiken utifrån ett miljöperspektiv. När konsumenterna spontant uppger vad som är viktigast vid matvalet till hushållet blir svaret att maten ska vara av bra kvalitet, vara svensk och billig. I TV-inslaget säger Hessle att "vill man göra det enkelt för sig så tycker jag att man ska gå på grundregeln att äta svenskt. För det är så att svensk mat generellt sett har en lägre negativ miljöpåverkan per kilo produkt, jämfört med import. Det är att göra det enkelt för sig och tydligt." Inte nog med det, genom svensk kreaturshållning håller vi våra kulturmarker öppna, en aktiv landskapsvård.
 
Två stutar på Sveriges lantbruksuniversitets försöksgård i Götala, i bakgrunden syns järnåldersgravar vid det tusenåriga Taskevadet, ett forna vadställe med tillhörande gravfält, som genom aktiv kulturmarksvård av stutarna, genom sitt betande håller hagmarkerna öppna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0