Pattaya – nöjesliv vid Thailandviken.

Pattaya – nöjesliv vid Thailandviken, den 24 januari 2019. Saddam Tubio från Filippinerna njuter av solnedgången vid den fyra kilometer långa sandstranden Pattaya Beach.
 
Pattaya är en av Thailands främsta badorter, tillika en nöjesstad och ett servicecentrum för landets östkust, belägen 145 km sydöst om huvudstaden Bangkok.
 
Pattaya Beach
 
Motorvägen Bangna-Trat Highway tar storstadsborna smidigt ned för en helgrekreation till den breda Pattayabukten, vilken har lockat hordvis med turister det senaste halvseklet. Det som ännu på 1950-talet var en lugn fiskeby kom decenniet efter att fyllas av amerikanska soldater som hade permissioner i Pattaya under Vietnamkriget och som sedan dess har varit ett internationellt nöjescentrum, för den som gillar en fartfylld semester.
 
Pattaya Beach
 
Utbudet av aktiviteter är omfattande vid den fyra kilometer långa sandstranden Pattaya Beach och den efterföljande stranden Jomtien Beach, på andra sidan den södra udden med massor av vattensporter och solbadande.
 
Basaya Beach Hotel & Resort i Pattaya.
 
Kring gatorna Pattaya Beach Road och Pattaya 2 Road, samt längs de oräkneliga gatorna emellan dem är det fullproppat med hotell, pensionat, restauranger, utomhusbarer, diskotek, snabbmatskedjor, butiker och affärskomplex.
 
Pattaya Beach Road med sidogator.
 
Saddam Tubio från Filippinerna och jag var i Pattaya för första gången den 24 januari 2019, då vi övernattade en natt till den 25 januari 2019 på Basaya Beach Hotel & Resort nära Pattaya Beach.
 
Nattliv i Pattaya.
 
Vi återkom för en dagstur den 31 januari 2019, tillsammans med vår thailändske chaufför och vän från Bangkok, för att åter uppleva solnedgången vid Pattayabukten och nöjespulsen i staden, som är oslagbar, tillsammans med våra nyfunna vänner i staden.
 
Pattaya Beach, den 31 januari 2019.
 
Sista kvällen och tidiga natten i Pattaya köpte vi en tårta för att fira en thailändska på hennes födelsedag vid stranden och sedan fortsatte vi till vårt stamställe i staden, vilket vi hade besökt två gånger tidigare. 
 
Nattliv i Pattaya, den 31 januari 2019.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0