Vardagsliv i Sukhumvit – en stadsdel i Bangkok.

Sukhumvit Road i Bangkok.

 

Den 18 januari 2019 lämnade jag Sverige för en halv månads vistelse i Thailand, bortsett från en natt i Pattaya, bodde Saddam Tubio och jag i Bangkok. En världsmetropol med oerhört många hotell, svårt att tänka sig att 60 år tidigare, år 1959 fanns det bara 871 hotellrum i hela Bangkok.

 

Längs Sukhumvit Road växer det upp många nya hotell och köpcentrum, flera av dem har skybarer att besöka för en god öl och fin utsikt över den thailändska huvudstaden.

 

Vår bas under vår vistelse i Bangkok var stadsdelen Sukhumvit, en sidogata till Sukhumvit Road, där vi bodde på det trevliga Rembrandt Towers Serviced Apartments, som är en del av det intilliggande Rembrandt Hotel & Suites på Sukhumvit Soi 18-20, mellan Phrom Pong och Asoke BTS (Skytrain)-stationer. Saddam blev försenad ett par dagar, men jag fick en vän i Steve Snowdon, som är en vikingaättling från York, men numera bosatt i Kambodja, som höll mig och sedan Saddam sällskap några dagar innan det var dags för honom att åka hem till Thailands grannland.

 

Rembrandt Towers Serviced Apartments blev vårt hem i två veckors tid i Bangkok 2019.

 

Om hotellet med swimmingpoolen och en finsk sauna var en tillflyktsort, så var restaurang Green Garden den andra vid Sukhumvit Soi 20 (Sukhumvit Alley 20). Vilken låg intill hotellet, vari dess fina grönskande trädgård med klättrande thailändska ekorrar vi åt våra flesta måltider, från frukost, till lunch och middag, men även umgicks med den underbara personalen, ordnade även två sena After work för personalen.

 

Restaurang Green Garden i stadsdelen Sukhumvit.

 

Charlie, ursprungligen från Pattaya var den person som vi kom närmast, väl kunnig i engelska och oerhört trevlig och social. Den lika trevliga ägaren Preecharwat Pholchanruang, hemmahörande i Korat, som har haft restaurangen sedan 2005, har lyckats mycket bra med sitt koncept att skapa en oas i Bangkoks myller. Även två taxichaufförer blev våra goda vänner, då vi under körningar i när och fjärran umgicks långa dagar tillsammans.

 

Restaurang Green Garden i stadsdelen Sukhumvit.
 

Green Garden har en utmärkt service och måttliga priser. En trädgårdsrestaurang med en avslappnad atmosfär. Menyn som serveras är en fin blandning av thailändsk gourmetmat, internationell mat med kaliber och schweiziska specialiteter. Från enkla Pad Thai-rätter till Cordon Bleu till schweizisk ostfondue, alla priser är prisvärda och ingredienserna är alltid färska och smakrika.

 

Vårt grannskap i Sukhumvit 2019.

 

I vårt närmaste grannskap hittade vi en restaurang i tysk tyrolerstil, flera små trevliga barer och kaféer, så också en frisör som vi besökte då Saddam klippte sig i Thailand.

 

Besök hos den lokale frisören i Sukhumvit.

 

Vi besökte IKEA Bangna, vilket imponerade Saddam Tubio som är från Filippinerna. Inte bara storleken på varuhuset, dess möbler och övriga inventarier, utan också för att man som kund får provligga sängar, sitta i soffor och liknande.  Där han första gången åt svensk mat.

 

IKEA i Bangkok blev en positiv upplevelse för Saddam från Filippinerna, ett land som inom kort ska få sitt första IKEA-varuhus i Metro Manila.

 

Hennes & Mauritz kände han till sedan tidigare, då klädkedjan är stor i Manila, men visste inte att företaget har svensk ägarstruktur. Vi handlade kläder från denna kedja i vårt lokala köpcentrum Emquartier vid Sukhumvit Road, men även i Pattaya då vi besökte kuststaden.

 

Köpcentret Emquartier vid Sukhumvit Road firade det kinesiska nyåret 2019.

 

Det stora köpcentret Central World, bortom vår stadsdel, som hade japanska temadagar vid vårt besök, är också spännande att besöka för sitt folkliv och stora utbud av varor och tjänster.

 

I Central World hittar man bland annat det finländska designmärket Marimekko.

 


 
Bangkok är fullt med sevärdheter, såsom det kungliga palatset, och sympatiska människor som vår vän och tillika chaufför i och utom Bangkok. Nationalmuseet har så många fina artefakter att se, såsom denna staty i vulkanisk bergart , som kommer från Indonesien och är drygt 1000 år gammal. Ganescha, var en gåva från den holländska generalguvernören i östra Asien till den thailändska kungen 1896, då den förre besökte den senare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0